Kapcsolat

info@digisec.hu
+36209325661

Info

Biztonságtechnikai rendszer, riasztó, tűzjelző, beléptető és kamera rendszer tervezés, kivitelezés, karbantartás, felülvizsgálat.

SLA akkumulátorok
SLA akkumulátorok

Néhány szó a zárt gondozás mentes ólom-sav akkumulátorokról.

Ezeket jelölik:

  • VRLA (valve regulated lead acid – szelep vezérelt ólom sav) vagy
  • SLA (sealed lead acid – zárt ólom sav) gyűjtő névvel is.
Gyakran hívják azonban GEL (zselés) akkumulátoroknak is, pedig valójában ezek felitatott rendszerű ólom sav akkumulátorok.

Hol használjuk ezeket az akkumulátorokat?

  • biztonságtechnika alkalmazások
  • tűzjelző berendezések
  • riasztó rendszerek
  • szünetmentes tápegységek
  • telekommunikáció
Általánosan jellemző rájuk a várható 3-4 éves élettartam.
Használatuk nem javasolt ciklikus alkalmazásokhoz (folyamatosan kisütik, majd újra töltik az akkumulátort), csak a stand-by üzemmódhoz (nincs állandóan használva az akkumulátor).
Az ilyen akkumulátorokat tetszőleges pozícióban elhelyezhetjük, így alkalmazásuk jóval egyszerűbb és szélesebb körű. Gondozás-mentesek, teljesen zárt rendszerűek, nem folynak ki és nem okoznak károsodásokat a berendezésekben. Azonban a rossz akkumulátorok felforrósodhatnak, szétdurranhatnak, így a rendszer a kritikus pillanatban válhat működésképtelenné, az ingatlan védtelen marad.
Az akkumulátorok cseréjének díja: 20.000 Ft+Áfa  (1db 12V 6.5Ah + 1db 12V 4.0Ah)
Az árak Budapest területén érvényesek. Budapesten kívüli helyszínre való kiszállás esetén ezen felül +150Ft/Km kerül kiszámlázásra. Az anyagköltségek, munkadíjak átlagostól eltérő szerelési körülmények illetve egyedi anyagfelhasználás függvényében változhatnak!
A környezetünk védelme érdekében cégünk gondoskodik arról, hogy a kicserélt, elhasználódott akkumulátorok újrafeldolgozásra kerüljenek.