Mit jelent pontosan a távfelügyelet?

A távfelügyelet egy olyan vagyonvédelmi szolgáltatás, melynek keretében a szolgáltató a megbízó tulajdonában lévő, vagy általa működtetett elektronikai jelzőrendszer (riasztó berendezés) jelzéseit folyamatosan fogadja, a jelzéseket regisztrálja, feldolgozza, valamint a jelzésekre a távfelügyeleti szerződésben, és a megbízóval közösen kialakított intézkedési tervben foglaltak szerint intézkedik.

Miért van szükség távfelügyeletre?

A távfelügyelet bármikor képes és kész a riasztórendszerek jelzéseinek fogadására, a jelzéseknek megfelelő döntések meghozatalára, és a szükséges intézkedések megtételére.

Részletek

Milyen tényezőktől függ az intézkedés?

  • A jelzőrendszer rendeltetésétől: nyilvánvalóan lényegesen különböznek az orvosi segélyhívó rendszer, a lift vészjelző rendszer, a behatolás jelző rendszer, vagy a tűzjelző rendszer jelzéseire végrehajtott intézkedések.
  • Részletek

Hogyan jut el a riasztás jelzés a távfelügyeletre?

A távfelügyelet és kivonuló szolgálat akkor képes intézkedni, ha a jelzés eljutott a távfelügyeletre. A riasztás jelzés átvitele az esetek túlnyomó többségében valamilyen nyilvános telefonhálózaton történik.

Részletek

Kiegészítő szolgáltatások, díjfizetés

A szelektív jelzésátvitel és a saját fejlesztésű ügyeleti szoftver segítségével a távfelügyeleti szolgáltatás keretében különböző kiegészítő szolgáltatások is igénybe vehetők, melyek akár egy kisebb üzlet munkaidő nyilvántartását, vagy az alkalmazottak ellenőrzését is lehetővé teszik.

Részletek

Fontos tudnivalók

A távfelügyelet rendszerére programozott riasztóközpont elsőbbséget élvez a telefonvonalra csatlakoztatott egyéb berendezésekkel és kommunikációval szemben, így pl.: a jelzés elküldése bontja az éppen folyó telefonbeszélgetést.

Részletek

Milyen jelzések küldésére alkalmasak a biztonságtechnikai rendszerek?

Az elektronikai jelzőrendszer típusától függően a leggyakoribb riasztás jelzések:

  • támadás (pánik, kényszerített nyitás) jelzés,
  • betörésjelzés,
  • lopás- és rablásjelzés,
  • szabotázsjelzés,
  • tűzjelzés,
  • orvosi segélykérés,
  • liftből mentés kérése, stb.

Részletek

Hogyan intézkedik a távfelügyelet?

Az ügyeletes

  • telefonon értesíti az eseményről a megbízó által előre megadott illetékes személyek közül azt, aki elsőként elérhető. Ez alól kivételt képeznek a támadásra utaló jelzések; ilyenkor az ügyletes nem telefonál, nehogy a hívással megzavarja a támadót, és ezzel tovább fokozza a veszélyhelyzetet.

Részletek