Kamera rendszer

bosch kamera

Alkalmanként biztos eszébe jut, hogy vajon mi történik az otthonában vagy a boltjában esetleg a vállalkozásában amikor éppen nem tartózkodik ott?

A mai modern világunkban lehetőségünk van arra, hogy kövessünk az eseményeket akár a világ másik pontjáról is. Sokszor igen fontos az épületen belüli mozgások, illetve az épület környezetének megfigyelése, az áthaladó forgalom ellenőrzése, a mozgások nyomon követése.

Ezt a célt szolgálják a videó megfigyelő rendszerek. A megfelelő szakértelemmel és körültekintéssel megtervezett és kiépített rendszerek megbízhatóan működnek a körülményektől függetlenül.

A rendszer alapvető építőkövei a kamerák, melyeket mindig az ellenőrizni kívánt terület adottságainak megfelelően kell telepíteni. A kamera lehet fekete-fehér vagy színes, esetleg mindkettő (day/night), kültéri és beltéri, fix vagy mozgatható. Az általa látott kép a kamerára szerelt, vagy vele szállított objektívtől függ. Ez határozza meg, hogy milyen nagy a látószög és milyen távolra látunk a kamerával.

SONY Ipela HD IP kamera

A kamera a beltéri alkalmazásoknál egy egyszerű konzolra vagy akár állmennyezetbe is szerelhető. Kültéren, vagy extrém belső körülmények (por, pára, maró gőzök, robbanásveszély) között azonban a károsodások elkerülése végett a kamerát és az objektívet meg kell védeni. Az eszközt ilyen esetben por és vízhatlan, hűthető-fűthető, ellenálló házba kell szerelni.

A rendszer különböző elemeit a jeltovábbító és tápellátó hálózat, vezetékek (koax, utp, optikai) kötik össze egymással és a központi jelfeldolgozó egységgel.

A mozgatható kamerákat távolról a rendszerhez csatlakoztatott vezérlőn vagy Ethernet hálózaton keresztül akár 360°-ban körbeforgathatjuk, a képet nagyíthatjuk, programozhatjuk.

digitális rögzítő

A legtöbb megfigyelőrendszer általában nem egy kamerát foglal magába, így szükségessé vált több kép egyidejű kezelése. A mai korszerű digitális rögzítők segítségével a beépített webes elérési felületen – a képernyőt felosztva akár egyetlen monitoron is követhetjük több kamera képét tetszőleges elrendezésben, felügyelhetjük és konfigurálhatjuk a rendszert.
A képeket a digitális rögzítő egységgel elmenthetjük, melynek tárolókapacitása a rendszer összeállításától függ, ennek megfelelően képes akár több havi felvétel rögzítésére is.
A többfunkciós digitális videó rögzítők kompakt és kényelmes kezelési lehetőséget kínálnak egyetlen, széleskörűen alkalmazható egységben. A rögzítőt más rendszerekkel összekapcsolva képes a saját mozgásérzékelőjének jelét továbbítani vagy jelzéseket fogadni, például a riasztó rendszertől. A videó megfigyelő rendszer segítségével külső riasztójel hatására indítható az egyes kameraképek rögzítése.
Biztonsággal alkalmazható például a biztonsági személyzet munkájának támogatására, lakóparkokban, irodaépületekben, bevásárlóközpontokban stb.

Sokéves tapasztaltunknak köszönhetően cégünk segítségével megoldást találhat egyedi igényeire a videó megfigyelés területén. Legyen szó professzionális videó technikáról, hagyományos videó megfigyelésről, a legújabb megoldásokról. Különleges, videórendszerrel összehangolt védelmi megoldásaink a vásárlók minden igényét képesek kielégíteni a biztonságtechnika területén.

SONY Ipela HD IP kamerák viaLAN WUR vezetéknélküli hálózati csatlakozással

SONY Ipela HD IP kamerák viaLAN WUR vezetéknélküli hálózati csatlakozással